Suomen Talouudistus Oy
Mäntylänkuja 21
53650 Lappeenranta
Puh. 044 067 2828
 
 
 

Kolmitielämmitys


Rakentamiemme talojen energiatehokkaiden rakenne- ja tuoteratkaisujen kanssa saumattomasti yhteensopivaksi olemme kehittäneet erittäin energiatehokkaan kolmitielämmityksen ja rekisteröineet sen tavaramerkiksemmekin. Kolmitielämmitys pitää sisällään edullisempaa yösähköä käyttävän varaavan lattialämmityksen, varaavan takkauunin sekä laadukkaan ilmalämpöpumpun. Jo asunnon huonejärjestyksen suunnittelussa otamme huomioon kolmitielämmityksen mahdollisimman tehokkaan hyödyntämisen.

Lattian betonilaatta, johon lattialämmitys asennetaan on vähintään 100 mm maksu, jolloin sen lämmönvarauskyky on mahdollisimman hyvä. Lämmitysvastuslenkit pyritään asentamaan niin, että eri lämpötiloja vaativat tilat voidaan pitää jokainen omassa ihannelämpötilassaan. Suosimamme suuret klinkkerilaattapinnat ovat mukavan lämpöisiä vaikka paljaille varpaille ja luovuttavat hyvin lämpöä huoneilmaankin.

Varaava takkamme sijoitetaan aina keskelle rakennusta, mielellään niin, ettei ympärillä ole lainkaan lämmön leviämistä estäviä seiniä. Savupiippu lähtee suoraan takan päältä, jolloin savun kierto poskikanavissa on mahdollisimman pitkä ja uunin hyötysuhde näin ollen parhaimmillaan. Käytämme takkauuneinamme mm Kerman Saven Anja- uunia korotettuna, joka on ainutlaatuisen materiaalinsa, poltetun saven ansiosta pitkäikäisiä ja muotoiltujen palotilansa sekä savukanaviensa vuoksi erittäin energiatehokas ja kompakti paketti perheasuntoon.

Tilavaa olohuone- ruokailuhuone –keittiö –eteinen –yhdistelmäämme kutsumme keskusaukioksi. Tilan tunnun lisäksi keskusaukio antaa loistavat mahdollisuudet kolmitielämmityksen tehokkaaseen käyttöön. Keskusaukiolla on varaavan takkauunin lisäksi ilmalämpöpumppu, joka tuottaa edullista lämpöenergiaa lämmön talteenotolla varustetun ilmanvaihdon jakaessa sen ympäri taloa. Kaikkien huoneiden ovet avautuvat keskusaukiolla, jolloin takkauunin ja ilmalämpöpumpun lämpö ulottuu makuuhuoneisiinkin.

Vierailijoita sivuilla: 19388